צ'לסי קרמיק ארט וורקס הייתה חברת הקרמיקה האמריקאית הראשונה שהגדירה את עצמה כ"קרמיקה אמנותית". היא נוסדה בצ'לסי, מסצ'וסטס, על ידי בני משפחת רוברטסון, שכולם החזיקו ביכולות וכישורים בתעשיית הקרמיקה בבריטניה לפני שהגיעו לארצות הברית. האופי האקלקטי להפליא של כלי החרס שייצרה החברה שהקימו, בסוף שנות ה-70 של המאה ה-19 קודם רבות בזכות מגוון של אמנים חיצוניים שעבדו שם. האמן יליד קנדה ג'ורג' וו. פנטי (George w. Fenety) היה קשור קשר הדוק עם כלי החרס של צ'לסי בחלק הראשוני של הקריירה שלו. בשנת 1871 התיישב פנטי בבוסטון, שם הועסק כחרט וגלף אמנותי. הוא עבד עם יו רוברטסון (Hugh Robertson) ומשפחתו וכבר בשנת 1877, הוענק אגרטל שקישט ב"גפן קונבולוולוס", שעוטר עיטורי בלט בדגם עלים ופרחים בתבליט גבוה (high relief) למוזיאון לאמנויות יפות, בבוסטון, דבר שהביא לו פרסום רב ומוניטין בקרב לקוחות ואספנים.
* מצורף צילום תקריב של החתימה של פנטי במונוגרמה המיוחדת שלו: G.W.F. הצמחים הגולפים שנהג ליצור כעיטורי בלט על עבודותיו, בתבליט גבוה ומעובדים באופן שנראה טבעי, תאמו את עקרונותיו הפילוסופיים של ג'ון ראסקין (John Ruskin), הסופר האנגלי הנערץ שהעלה את יופיו של הטבע כפי שהוא בצורה הטבעית והקרובה ביותר לדרך בה הוא נראה.
(* ג'ון ראסקין, היה מבקר אמנות ותרבות, סוציאליסט מוקדם ומבקר חברתי אנגלי נודע. מחשובי מבקרי האמנות בתקופה הוויקטוריאנית. עסק גם בציור, ספרות ושירה והשפיעה השפעה רבה על התנועה האסתטית (Aestheticism / Aesthetic movement) - תנועה פילוסופית ואמנותית שהתקיימה בעיקר במחצית השנייה של המאה ה-19 בבריטניה, בגרמניה ובצרפת. .
פריטים רבים של המפעל נושאים את המונוגרם של המעצב: Hugh C. Robertson (מונוגרם חרוט של ראשי התיבות של שמו: HCR)
חותם המפעל נראה על פי רוב כראשי התיבות "C.K.A.W" (עבור: Chelsea Keramic Art Works) ראו דוגמאות מצולמות בצילומי תקריב בערך זה.