דגם 'אריכות החיים' (Mun Shou) בקרמיקה סינית מורכב מעיצוב פרחוני מעורב עם 4 עיגולים ברווח שווה המכילים את התווים הסיניים "Wan" ,"Shou", "Wu ו- "Jiang". הביטוי מתורגם ל"אורך חיים ללא גבולות" והוא מרכיב המפתח בתבנית אריכות החיים הקלאסית שמקורה בתקופת קאנגשי (Kangxi) של שושלת צ'ינג (Qing Dynasty 1661-1722).
קרמיקה לאריכות ימים הייתה פורצלן מסוג 'המשפחה הורודה' (famille rose) שיוצרה על ידי כבשנים רשמיים. הם שימשו באירועים מיוחדים בלבד, כמו יום ההולדת של הקיסר. קרמיקה ארוכת חיים כמו גם הביטוי "wan shou wu jiang" היו בלעדיים לקיסר, על פשוטי העם נאסר בתכלית האיסור להשתמש בהם. אולם לאחר נפילת שושלת צ'ינג (Qing Dynasty), הדגם הזה של 'אורך החיים' נכנס לייצור לכבשנים הנפוצים והפך לעיצוב פופולרי לכלי שולחן מקרמיקה בכל רחבי סין. בין השושלת האחרונה ועד ייסוד הרפובליקה העממית של סין בשנת 1949 , לא היו תקנים המסדירים את ייצור הקרמיקה, כך שהאיכות והעיצוב של דפוס אריכות החיים השתנו לא מעט.
כאשר נוצרה מהפכת התרבות (1966-1976), נעשה שימוש נרחב בביטוי "wan shou wu jiang" בשבחו של היו"ר מאו. אנשים מכל הגילאים היו צריכים לתרגל את הפזמון הזה בתחילת היום ובסוף, לרקוד ולשיר אליו בתשוקה.
יותר מ-60 צורות שונות ו-100 מפרטים שונים של פורצלן משפחה ורודה בדגם אריכות חיים יוצרו במהלך המהפכה התרבותית בבירת הפורצלן של סין, ג'יאנגדז'ן (jingdezhen). מכיוון שהכל יוצר באופן ידני, הקרמיקה סווגה ל-4 דרגות על סמך איכותם. קרמיקה איכותית יוצאה בעיקר לדרום מזרח אסיה, איטליה ומדינות אירופה אחרות, והשאר נותרה למכירה מקומית. קרמיקה בדגם 'אריכות חיים' עדיין מיוצרת עד היום, אבל הערך שלה לא יכול להשתוות לפריטים שיוצרו בתקופת שושלת צ'ינג או לאלה שיוצרו במהפכת התרבות. מערכות אוכל בדגם 'אריכות החיים' באיכות גבוהה שיוצרו בעידן מהפכת התרבות יכולים להיות שווים אלפי דולרים, תלוי במצבם ובמפר כלי ההגשה המרכזיים בכל סט כזה.
כיום מיוצרים כלים בדגם הזה במגוון צבעים נוספים כגון צהוב ותכלת, והם רובם ככולם מיוצרים בבירת יצור הפורצלן בסין 'Jingdezhen' cv בה מייצרים כלי פורצלן מעל אלף שנה.